Hoe vloerisolatie je geld kan besparen

Geplaatst op 27-02-2023

Categorie: Huis, tuin en wonen

Ben je op zoek naar manieren om geld te besparen op je energierekening? Dan is het isoleren van je vloer een slimme zet. Niet alleen zorgt vloerisolatie voor een aangenamere temperatuur in huis, maar het kan ook flink wat euro's besparen op de energierekening. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over vloerisolatie en hoe het jou geld kan besparen.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal onder de vloer van je woning. Hierdoor wordt voorkomen dat er warmte verloren gaat via de vloer. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, bijvoorbeeld door isolatiemateriaal in de kruipruimte te plaatsen of door isolatieplaten onder de vloer te leggen.

Hoe kan vloerisolatie geld besparen?

Doordat warmte niet meer via de vloer kan ontsnappen, hoeft er minder gestookt te worden om de gewenste temperatuur in huis te bereiken. Hierdoor zal de energierekening dalen. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, het isolatiemateriaal en het type vloer. Over het algemeen kun je rekenen op een besparing van enkele honderden euro's per jaar.

Vloerisolatie besparingDe voordelen van vloerisolatie

Naast de financiële voordelen zijn er nog meer redenen om te kiezen voor vloerisolatie. Zo zorgt vloerisolatie voor een comfortabeler binnenklimaat en wordt voorkomen dat vocht en kou vanuit de kruipruimte de woning binnendringen. Daarnaast draagt vloerisolatie bij aan een duurzamere leefomgeving doordat er minder energie verbruikt wordt.

Welk isolatiemateriaal is geschikt voor vloerisolatie?

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal geschikt voor vloerisolatie. De meest gebruikte materialen zijn glaswol, steenwol, EPS (piepschuim) en PIR (polyisocyanuraat). Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren zoals de beschikbare ruimte, de gewenste isolatiewaarde en het budget.

Het aanbrengen van vloerisolatie

Het aanbrengen van vloerisolatie kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de situatie. Zo kan er gekozen worden voor het aanbrengen van isolatieplaten onder de vloer, of voor het isoleren van de kruipruimte. Het aanbrengen van vloerisolatie is een klus die het beste uitgevoerd kan worden door een professional.

Kosten van vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal en de grootte van de woning. Gemiddeld kun je rekenen op een investering van zo'n € 1.500,- tot € 2.500,-.

Subsidies en financiële regelingen

Wist je dat er verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar zijn voor het isoleren van je vloer? Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Ook zijn er verschillende gemeentelijke regelingen die het isoleren van je vloer aantrekkelijker maken. Het loont dus zeker om je te verdiepen in de mogelijkheden voor subsidies en regelingen.

Bespaar geld en verbeter je wooncomfort met vloerisolatie

Al met al is vloerisolatie een investering die zichzelf op termijn terugverdient. Niet alleen zorgt het voor een besparing op de energierekening, maar het draagt ook bij aan een comfortabeler en duurzamer binnenklimaat. Bovendien zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar die het isoleren van je vloer aantrekkelijker maken. Wil je meer weten over vloerisolatie en wat het voor jouw woning kan betekenen? Neem dan contact op met een professionele isolatiespecialist bij jou in de buurt.